Smarthus

Med smarthus kan du enkelt og effektivt samle tekniske og elektroniske løsninger i systemer og styre dem slik du ønsker. Smarthus åpner for automatisering og planlegging av strømforbruket ditt, og gjør det lett å skape forhåndsinnstilte funksjoner slik at du slipper å styre ting manuelt. Smarthus gjør dermed hverdagen din enklere, og minsker både arbeid og utgifter.

Hva er smarthus, og hvordan fungerer det?

Kort fortalt er et smarthus en bolig hvor det er installert tekniske systemer som kan styre husets elektriske funksjoner. Med et smarthus kan du derfor styre husets elektriske systemer med et enkelt tastetrykk, samtidig som du reduserer strømforbruket ditt.

De tekniske systemene kan styres med fjernkontroll, et kontrollpanel eller med brytere på veggen. I de fleste tilfeller er det også mulig å styre systemene via mobiltelefonen eller via internett. Det finnes både trådløse systemer og systemer der signalene går gjennom kabler i veggen.

Smarthus: en investering i bedre økonomi og ressursforbruk

Smarthus kan installeres både ved rehabilitering av eksisterende bolig, eller ved bygging av ny bolig. Derfor er installasjon av smarthus-funksjoner aktuelt for nær sagt alle typer bygg.

Smarthus er en økonomisk investering, og den største besparelsen i strømforbruket får du gjennom kontrollert styring av lys og varme.

Den økonomiske gevinsten fra redusert varmetap og kontrollert lyssetting vil variere basert på type bolig og den enkelte husstandens forbruk. Uansett om du bor i leilighet eller enebolig, vil det likevel være mulig å få bedre ressursbruk og senke forbruket slik at du sparer penger og energi.

Med smarthus kan du automatisk:

  • Senke temperatur mens du sover
  • Senke temperatur når du ikke er hjemme
  • Få soneinndelt temperatur for ulike rom
  • Slukke lys automatisk når du ikke er hjemme

Du kan selv bestemme tidspunktet for når lys eller varme skal slåes av og på, ved at du selv legger inn dine preferanser i programmeringen.

Smarthusløsninger trenger ikke innebære mange endringer i det elektriske anlegget eller i hvilke apparater du har. Du kan begynne med å teste ut enkelte funksjoner og ekspandere med flere oppgraderinger over tid. Det er lurt å tenke på at du velger gode systemer som det er enkelt å utvide hvis du skulle ønske det senere.

Har du noen spørsmål?

Gruvemyra 61, 1354 Bærums verk

Kontakt oss
Sikkerhetsprodukter

Bærum Eltek hjelper deg gjerne med å kartlegge behov for sikkerhetsprodukter, og kan både levere og installere dette i Bærum, Asker og Oslo.

Les mer
Automatsikringer

Vi kan hjelpe deg med å oppdatere eldre sikringsskap, og utføre nødvendig service på ditt elektriske anlegg.

Les mer
Elektriske installasjoner i nybygg

Når du bygger ny bolig, har du mange muligheter til å installere smarte, elektriske installasjoner og stor valgfrihet når det gjelder funksjon. Vi hjelper deg med skreddersydde praktiske løsninger som passer ditt behov.

Les mer
Service

Bærum Eltek er godkjente og sertifiserte for å utbedre feil og mangler som blir oppdaget under tilsyn og service.

Les mer
Utendørsbelysning

Vi installerer utendørsbelysning i Bærum, Asker og Oslo, og hjelper deg med å få en trivelig uteplass som er godt tilrettelagt for å tilbringe lange kvelder utendørs.

Les mer
Gulvvarme

Gulvvarme er en meget komfortabel oppvarmingskilde, som gir god varme ved føttene og en behagelig lufttemperatur ellers i rommet.

Les mer
Varme

Våre elektrikere har lang erfaring og bred kompetanse, og kan utføre den beste jobben når det gjelder oppvarming av bolig.

Les mer
Alternativer til oljefyring

Bærum Eltek installerer alternativer til oljefyring. Heldigvis finnes det mange gode, miljøvennlige alternativer til oljefyring. Vi hjelper deg med å bytte ut din gamle oljefyr med nye, moderne løsninger.

Les mer
Lys
Lys

Ved å installere smarthus-system i ditt hjem, er det mulig styre belysningen i ulike rom og fra forskjellige lyskilder raskt og enkelt.

Les mer
Inneklima
Inneklima

Med et automatisert smarthus-system for inneklima kan alt tilrettelegges og stilles inn, slik at du slipper å finjustere varmeapparater og andre installasjoner.

Les mer
Strøm
Strøm

Med smarthus-system med integrerte løsninger for strøm kan du enkelt kontrollere selve strømuttaket og strømforbruket ditt.

Les mer
Sikkerhet
Sikkerhet

Med smarthus-system er det mulig å installere og integrere effektive sikkerhetsfunksjoner som en del av det helhetlige smart-systemet.

Les mer
Kommunikasjon og underholdning
Kommunikasjon og underholdning

I dag kan du også bruke styringssystemet for smarthus til å kontrollere ulike underholdningssystemer. Du kan få alt fra Internett, TV og telefon tilkoblet Smarthus-systemet.

Les mer

Bestill en gratis befaring

Bestill elektriker