Elektrisk oppvarming

El-varme er en effektiv og fin måte å varme opp boligen på. Det gir lave investeringskostnader, har enkel installasjon og er velegnet i alle boliger. I disse dager er det mange som velger oppvarming i form av vannbåren varme og varmepumper. Spesielt i eldre boliger vil imidlertid elektrisk varme kunne være et godt alternativ, som krever en langt mindre inngripen i byggets struktur.

Full utnyttelse av elektrisiteten som brukes

Når det gjelder strøm i dag, er fokuset ofte på å få det så billig som mulig. Da er det lett å glemme at den billigste strømmen er den som aldri blir brukt. Elektriske oppvarmingsløsninger har flere varmetekniske fordeler, og gir full utnyttelse av den elektrisiteten som brukes. Oppvarmingen skjer raskt og effektivt når du har behov for ekstra varme, og det er enkelt å skru av varmen om natten eller når du ikke er hjemme.

Kobler du oppvarmingsløsningen opp mot ditt smarthus, styrer du også varmen i boligen fra der du befinner deg. Effektiv varmestyring vil kunne gi en betydelig reduksjon i oppvarmingsutgifter og boligens totale energiforbruk.

El-oppvarming for næringsbygg og privatboliger

Tidligere var det ikke tillatt med elektrisk oppvarming i næringslokaler. Nye regler åpner imidlertid opp for muligheten til å varme opp næringseiendom med el-varme dersom lokalene har et areal på mindre enn 1000 kvadratmeter. Dermed har mindre næringsbygg et rimeligere alternativ til oppvarming, sammenlignet med vannbåren varme som gjerne har lang tilbakebetalingstid.

I private boliger har elektrisk oppvarming alltid vært et alternativ, og noe vi anbefaler til mange av våre kunder. Også i privatboliger kan det ta lang tid før man merker gevinsten av en varmepumpe på lommeboken. Her kan el-varme gi en mer umiddelbar reduksjon i faste kostnader. Mange nyere boliger er også svært godt isolert, slik at oppvarmingsbehovet i utgangspunktet er lavt. Da er det en enkel og kostnadseffektiv løsning å supplere med panelovn eller gulvvarme på de aller kaldeste dagene.

Elektrisk oppvarming i form av gulvvarme og panelovn

I eldre boliger er panelovner en mye brukt form for oppvarming, og vi mener panelovnen ofte får et ufortjent dårlig rykte. Panelovnen er nemlig like aktuell i dag. Moderne panelovner er både ressurseffektive og funksjonelle. De har lavt energiforbruk og effektive termostater som gir en behagelig innetemperatur. Skal du rehabilitere bolig kan det dermed være lønnsomt å oppgradere panelovnene fremfor å installere helt nye løsninger. Les mer om panelovn som et alternativ til oljefyr her.

Varme i gulvet er også en svært effektiv måte å varme opp et rom på. Gulvvarme med varmefolie eller varmekabelmatte vil gi jevn og behagelig oppvarming, og samtidig effektiv energiutnyttelse i eget hjem. Fordi varme stiger oppover er det alltid en god ide å begynne oppvarmingen i gulvet. Når varmen kommer fra gulvet kan man som regel redusere temperaturen med opptil to grader celcius uten at det merkes på komforten. Da sier det seg selv at gulvvarme potensielt vil være svært energibesparende. Les mer om gulvvarme her.

Les også: Fordeler med å installere varmekabler.

Varme på uteplassen med elektrisk terrassevarmer

Vi tilbringer stadig mer tid på egen uteplass. For mange vil det derfor være verdt investeringen å gå til anskaffelse av en oppvarmingsløsning også utendørs. Vi installerer mange elektriske kvartsvarmere på norske uteplasser når sommeren nærmer seg. Én eller flere slike gir god og behagelig oppvarming etter at solen har gått ned. Kvartsvarmerne fungerer på samme måte som solen, ved at de hovedsakelig varmer der strålene treffer. Sørg derfor for at de plasseres slik at de stråler direkte mot der du skal oppholde deg. Kvartsvarmerne er lite følsomme for vind, og gir derfor god energiutnyttelse.

Når du skal installere en elektrisk oppvarmingsløsning, er det viktig å undersøke på forhånd om ditt sikringsskap er dimensjonert for å tåle effekten. Dette er det ikke alle eldre sikringsskap som er. Derfor vil det lønne seg å få en elektroinstallatør til å sette opp din varmelampe. Vi hjelper deg gjerne med hensiktsmessig montering og plassering. Har du ikke utendørs stikkontakter på plass, kan vi også sørge for montering av dette.

Ønsker du en befaring?

Vi har installert elektriske oppvarmingsløsninger i en rekke boliger, og kommer gjerne på befaring hos deg. Der vil vi kartlegge om el-varme er den mest optimale løsningen hos deg og gi deg en pris på arbeidet. Vi prøver så langt det er mulig å tilby faste priser på våre tjenester, og leverer alltid arbeid av høy kvalitet og etter gjeldende forskrifter. Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

Har du noen spørsmål?

Gruvemyra 61, 1354 Bærums verk

Kontakt oss
Sikkerhetsprodukter

Bærum Eltek hjelper deg gjerne med å kartlegge behov for sikkerhetsprodukter, og kan både levere og installere dette i Bærum, Asker og Oslo.

Les mer
Automatsikringer

Vi kan hjelpe deg med å oppdatere eldre sikringsskap, og utføre nødvendig service på ditt elektriske anlegg.

Les mer
Elektriske installasjoner i nybygg

Når du bygger ny bolig, har du mange muligheter til å installere smarte, elektriske installasjoner og stor valgfrihet når det gjelder funksjon. Vi hjelper deg med skreddersydde praktiske løsninger som passer ditt behov.

Les mer
Service

Bærum Eltek er godkjente og sertifiserte for å utbedre feil og mangler som blir oppdaget under tilsyn og service.

Les mer
Utendørsbelysning

Vi installerer utendørsbelysning i Bærum, Asker og Oslo, og hjelper deg med å få en trivelig uteplass som er godt tilrettelagt for å tilbringe lange kvelder utendørs.

Les mer
Gulvvarme

Gulvvarme er en meget komfortabel oppvarmingskilde, som gir god varme ved føttene og en behagelig lufttemperatur ellers i rommet.

Les mer
Varme

Våre elektrikere har lang erfaring og bred kompetanse, og kan utføre den beste jobben når det gjelder oppvarming av bolig.

Les mer
Alternativer til oljefyring

Bærum Eltek installerer alternativer til oljefyring. Heldigvis finnes det mange gode, miljøvennlige alternativer til oljefyring. Vi hjelper deg med å bytte ut din gamle oljefyr med nye, moderne løsninger.

Les mer
Lys
Lys

Ved å installere smarthus-system i ditt hjem, er det mulig styre belysningen i ulike rom og fra forskjellige lyskilder raskt og enkelt.

Les mer
Inneklima
Inneklima

Med et automatisert smarthus-system for inneklima kan alt tilrettelegges og stilles inn, slik at du slipper å finjustere varmeapparater og andre installasjoner.

Les mer
Strøm
Strøm

Med smarthus-system med integrerte løsninger for strøm kan du enkelt kontrollere selve strømuttaket og strømforbruket ditt.

Les mer
Sikkerhet
Sikkerhet

Med smarthus-system er det mulig å installere og integrere effektive sikkerhetsfunksjoner som en del av det helhetlige smart-systemet.

Les mer
Kommunikasjon og underholdning
Kommunikasjon og underholdning

I dag kan du også bruke styringssystemet for smarthus til å kontrollere ulike underholdningssystemer. Du kan få alt fra Internett, TV og telefon tilkoblet Smarthus-systemet.

Les mer

Bestill en gratis befaring

Bestill elektriker